Det yderst omtalte kolonihavehus har i mange år været en billig og alternativ løsning for unge og gamle der gerne vil nyde godt af både by og natur. Her får man nemlig mulighed for at dyrke egne afgrøder, mens man samtidig er tæt nok på byen til at det kan betale sig. Men i et kolonihavehus er pladsen lidt anderledes og desuden mere primitiv. Der er dog ingen der siger, at man ikke må lave om på dette! Kolonihaver er nemlig blevet en erstatning for den dyre villa med have, så hvem siger at man skal gå på kompromis med noget når man indretter? Følg med nu, og få råd til hvilke investeringer man burde lave når man flytter i kolonihavehus. 

Kølefryseskab

Er man begrænset på plads, som man oftest er i et kolonihavehus, kan det være svært at få plads til alle hårde hvidevarer. Men én enkelt kategori er svær at komme udenom, og det er opbevaring af mad. Med et kølefryseskab får man kombineret fryse- og køleskab i én, så man ikke behøves gå på kompromis. Et kølefryseskab kan fås i mange størrelser og former, men kan altså både holde dine madvarer afkølet eller frosne. Der er altså både plads til dine afgrøder fra haven og lækker mad fra supermarkedet i et kølefryseskab! Så hvis man ikke har plads til både en fryser og et køleskab, er et kølefryseskab den helt ideele løsning. Se mere på harald-nyborg.dk for inspiration til et nyt kølefryseskab. 

Gaskøleskab

Er der ikke elektricitet i kolonihavehuset, bliver det pludselig en anden snak. Man kan vælge at installere el-forsyning selv, hvis man ønsker at benytte sig af elektricitet. Men har man behov for at køle sine mad- og drikkevarer ned uden at skulle ud og bruge en masse penge, kan man også investere i et gaskøleskab. Det er yderst praktisk, fordi det kan bruges steder hvor der ikke er strømforsyning. Så er der også mulighed for at overnatte i kolonihavehuset, selvom der ikke er adgang til strøm. Alle madvarer holder sig friske og det kan fås i små størrelser, så det ikke fylder for meget. 

El kogeplade

Der er højst sandsynligt et meget primitivt køkken i kolonihavehuset, hvis der overhovedet er et. Har man adgang til el, kan en lille fritstående el kogeplade være den nemme og gode løsning til et komfur. Det er nemt at bruge og gemme væk efter brug, og fikser alle måltider. Man kan vælge en el kogeplade med én eller flere kogeplader, hvis man har brug for lidt mere plads til madlavningen. Fordelen er at man kan tage el kogepladen med sig, hvis man skal på camping eller i sommerhus et sted hvor der måske ikke lige er et stort køkken.