Fremtiden bliver med al sandsynlighed med eldrevet, især når det kommer til de biler, som kører på de danske veje. Derfor er det aldrig for tidligt at hoppe med på bølgen og skifte den gamle beninslugende bil ud med en moderne, smart og energivenlig el-bil. I denne oversigt kan du læse om fordelene ved el-biler, hvordan du selv kan finde en til en god pris og få et par gode tips til opladning.

El-biler behøver ikke være spritnye

Én ting som måske kan holde mange fra at investere i en elbil er, at de ofte er dyrere end almindelige benzinbiler. Men du behøver ikke købe en spritny elbil. I stedet kan du finde masser af brugte elbiler, som f.eks. en Brugt Tesla Model 3, som forener teknologi, design og køreglæde i en og samme bil – også selv hvis den har et par år på bagen.

Hvorfor bør du køre i en el-bil?

El-biler er kort og godt bedre for miljøet. Derfor kan du køre rundt på de danske uden af bekymre dig om CO2-udledning. Derudover er en el-bil også billigere at køre end en benzinbil. Ja, el-biler kan ofte koste mere, men eftersom el er billigere end benzin, kan du spare penge på hver eneste kørte kilometer. Derudover er elpriserne mere stabile end benzinpriserne, så det er nemmere at forudse omkostningerne, når du investerer i en elbil.

Gode tips til opladning

Elbiler kræver en opladning en gang imellem. Derfor er det godt at kende til nogle gode tommelfingerregler, når det kommer til opladning. Det er bedst og billigst at oplade om natten. Her er strømmen nemlig billigt og det giver dig mulighed for at bruge noget at den uudnyttede strøm, som er blevet produceret om dagen. Sæt derfor ikke bilen til opladning, når du kommer hjem fra arbejde, men vent til om aftenen.