Morgenmaden er et vigtigt måltid. Det sørger for, at du har det godt hele formiddagen både psykisk og fysisk. Det sætter gang i forbrændingen, forhindrer overspisning og sænker mængden af snacks, så det hjælper også med vægten. Selvom du har travlt eller lidt svigtende appetit, bør du spise lidt alligevel. Det er meget bedre end at springe helt over.

Det viser sig, at børn der spiser morgenmad, indtager flere kalorier over en dag, end dem som ikke gør. Alligevel er de i mindre grad overvægtige. Det påvirker barnets generelle sundhedstilstand. Prioriter at skabe et roligt morgenmåltid som I spiser sammen.

Indlæring og generel sundhed

Undersøgelser viser, at børn der spiser morgenmad, fungerer bedre end børn, der ikke gør. De husker bedre, har mindre fravær og er generelt i bedre humør. Der er målbar forskel på skoler, hvor mange elever spiser morgenmad, ift. dem der ikke gør. Der er mere ro og bedre trivsel på de skoler, hvor størstedelen af børnene spiser morgenmad.

Studier viser, at den bedste måde at forebygge overvægt blandt 12-16-årige er, at de spiser morgenmad hver dag. Det viser sig også, at dem der har bedst held med at holde vægten efter en slankekur, er dem der spiser morgenmad.

Varieret morgenmad kræver kun en lille ekstra indsats

Ligesom aftensmad og madpakker kan det være noget af en opgave at variere morgenmaden. Men der findes rigtig mange forskellige muligheder, og der er god inspiration at hente mange steder. Det handler om at bruge lidt tid på det. Du skal samle på opskrifter, opbevare dem et godt og nemt tilgængeligt sted og så sørge for at lægge en plan.

Du kan hente inspiration til virkelige mange forskellige opskrifter på morgenmad her. Der er mange slags smoothies, men også hjemmelavet mysli, græsk yoghurt med frugt, røræg og pandekager. Det er bedst at undgå meget sukkerholdige morgenmadsprodukter.