Som bager kan det være frustrerende at vente på, at dejen hæver. Det er en proces, du har minimal kontrol over. Selvfølgelig er det ikke umuligt at tilrettelægge sin arbejdsgang, så dejen er klar, når at den skal bruges. Men du har faktisk redskaber at tage i brug for drastisk at reducere din ventetid, når det kommer til hævning af dej. Redskaberne hedder raskeskabe, og de kan halvere hævetiden.

Indstil luftfugtighed og temperatur efter behag

Fra en afstand ligner sådan et raskeskab lidt et køleskab, om end visse modeller har en rude, så du kan se ind til dejen, mens den hæver. Skabene kan du finde med flere funktioner, bl.a. indstilling af luftfugtighed, temperatur og ventilationsstyrke. Skabene når hverken fryser- eller ovntemperaturer, men de kan ofte nå ned til 10 minusgrader og op til godt 40 plusgrader. De kan faktisk lidt af hvert.

Hør en forhandler om, hvad du skal vælge

Hvis du ønsker et raskeskab, er det værd at få et i rustfrit stål, da det er et let materiale at rengøre og desinficere. Kammeret, dejen hæver i, skal have en blæser, der formår at give den nødvendige luftstrøm for, at hævningen kan blive vellykket. Du har altså meget at have for øje, når du skal vælge det rette raskeskab til din virksomhed. Er du i tvivl om, hvad du har behov for, så hør en forhandler.

Øg produktiviteten med et raskeskab

Med et raskeskab bliver din produktivitet øget, for du skal bruge mindre tid på at vente på, at dejen bliver klar til bagning. Hvis du har ambitioner om på sigt at øge bageriets kapacitet så meget, at du kan rykke til større lokaler i et mere attraktivt område, kommer du ikke udenom at skulle investere i gode raskeskabe. De er dyre, men pengene er givet godt ud, når efterspørgslen efter brød er der.