Det er ingen hemmelighed, at vakuumpakket mad kan holde sig længere end mad, der ikke er blevet pakket ind, uden at luft er suget ud af indpakningen først. Industrielt bliver vakuumpakning da også benyttet i stor stil, og det kræver sådan set ikke andet end vakuumposer og en vakuumpakker. Hvor at en vakuumpakker er en maskine, der pakker mad ind i en vakuumpose, så det er klar til fryseren.

Bevar smags- og næringsstoffer med sous vide-tilberedning

Faktisk er der også teknikker inden for madlavning, hvor vakuumposer indgår. Sous vide er en slags tilberedning, hvor målet er at bevare smags- og næringsstoffer i maden ved at pakke al maden ind i vakuumposer til sous vide. Herefter bliver posen enten kogt i et vandbad eller dampet ved konstant lav temperatur, indtil retten er færdig. Vil du i gang med sous vide, er der flere ting, du kan få fat i.

Find det rette udstyr til vakuumposer til sous vide

Ved siden af vakuumposer rettet til sous vide-tilberedning er der også ting som den tidligere nævnte vakuumpakker, du bør have fat i. Til selve tilberedningen skal du selvfølgelig have et sous vide-kar med effektiv vandcirkulation, der har høj nok volumen til jobbet. Ved siden af det bør du nok få fat i en varmecirkulator, der er en stav, hvis funktion er, at den holder temperaturen i vandkarret stabil.

Sæt gang i nye kulinariske projekter hjemme eller på jobbet

Har du først én gang investeret i en vakuumpakker, kan maskinen også bruges til andre typer af tilberedning end sous vide. Fx får du skøn marinering af kød og grønt, der skal grilles, når at du har ladet marineringen foregå i en vakuumpakket pose. Teknologien kan derfor være lige præcist dét, du havde brug for, for at du kunne sætte gang i nye kulinariske projekter i hjemmet eller på jobbet.