Skal du til Esbjerg? Her er 4 ting, du kan opleve

Man kan godt komme til at glemme, at der faktisk finde mange sjove aktiviteter rundt omkring i Danmark. Det gælder blot om at vide, hvad man skal kigge efter, så kan man sagtens gøre sig selv rig på et utal af oplevelser – inden for landets grænser!

Kæmpeskulpturen: Mennesket ved havet

“Mennesket ved havet” er en ikonisk skulptur for Esbjerg. Kunstværket blev rejst i 1994, da Kommunen kunne fejre 100 år som selvstændig. Skulpturen forestiller fire store mennesker, som sidder og kigger ud over havet. Tanken bag værket, som desuden er rejst af Svend Wiig Hansen, er, at rejsende der ankommer fra søsiden bliver budt velkommen af de fire mennesker.

Statuen er ikke mindre end ni meter høj – og hvis vejret er klart, kan den ses på hele 10 kilometers (!!) afstand.

Svømmestadion Danmark

Svømmestadion Danmark er et 10.000 kvadratmeterstort badeland placeret i Esbjerg. Det er den perfekte aktivitet, hvis der både er børn og voksne med på tur. Badelandet har nemlig både et stort udvalg af vandlegetøj, vandrutsjebaner, bølgebassin og modstrømskanaler, der passer perfekt til børn og barnlige sjæle, men også et romersk bad, hvor voksne kan opleve den gode vekselvirke mellem iskoldt vand og hed saunagus.

Fiskeri- og søfartsmuseet

Vidste du, at Esbjerg engang har været Danmarks største fiskerihavn? Hvis ikke, kan du høre mere om det på Esbjergs fiskeri- og søfartsmuseum, som har ligget der siden 1968. På museet finder du desuden store akvarier og sælariums, hvor du kan opleve dyreliv helt tæt på.

Det er også muligt at få et godt måltid på fiskeri- og søfartsmuseet. Stedet er kendt for at servere hjemmelavet mad baseret på råvarer. Og så er restauranten kendt for at kunne tilbyde Esbjergs bedste udsigt over havn, by – og Fanø!

En fartfuld oplevelse med gokart

Hvis du har brug for et adrenalinsus, kan du invitere vennerne til at køre om kap hos Vandel gokart Esbjerg. Det er fedt af mærke vinden i håret, suset i maven og kilometerne lagt bag sig. Og så er det særligt fedt, hvis man har mulighed for at give sine venner baghjul i samme omgang!