Det er de seneste uger blevet tydeligt, at sommeren for alvor er på vej. Med sommer kommer ferie, og mens det for nogle handler om, hvad der skal ske i selve ferien, handler det for andre om, hvad der skal ske efter. Hvert år søger mere end 90.000 danskere nemlig ind på en videregående uddannelse. Er du en af dem, der vil studere og få ekspertise inden for sportens verden? Så er denne artikel til dig. 

Er din hverdag drevet af sport eller friluftsliv, vil det være helt naturligt at bringe dette ind i dit kommende studie- og arbejdsliv. Med en idrætslærer uddannelse på Paul Petersen Idrætsinstitut i København får du muligheden for at leve af din største interesse og uddanne sig inden for sport, friluftsliv eller outdoor. 

Original Sports 

Med linjen Original Sports kan du blive idrætslærer på bare 10 måneder. Der er en række certifikater at hente såsom personlig træner bevis, svømmeinstruktørbevis eller springbevis, og derudover er der også fokus på formidling og pædagogiske værktøjer. Som idrætslærer handler det om at kunne gøre en forskel for andre mennesker med sporten som motivationsfaktor, og det kommer til udtryk gennem uddannelsen ved teknisk træning, pædagogisk undervisning og et unikt fællesskab blandt de studerende. 

Friluftsvejleder

Linjen Friluftsvejleder er til dig, der lever og ånder for naturen og alle dens muligheder. Her er der mulighed for at blive instruktør inden for blandt andet havkajak, telemarkski eller toprebsklatring. Uddannelsen vil hele vejen igennem balancere mellem teoretisk og praktisk undervisning, og alt i alt kommer naturen til at spille en væsentlig rolle under hele uddannelsesforløbet, da 70% af hverdagen foregår i det fri – eksempelvis på trekkingture, i en kano eller på ekskurtion. Desuden lærer du at undervise andre, planlægge rejser og meget mere. 

X-Outdoor

Med linjen X-Outdoor er tempoet højt og der er en stor kærlighed for udendørs aktiviteter og masser af bevægelse. Også her kan der hentes et personlig træner bevis, ligesom man kan blive SUP instruktør eller mountainbikeinstruktør – blot for at nævne et par eksempler. Alt i alt er denne linje spækket af udendørsliv, som foregår både til lands og til vands. Der er nemlig ikke langt fra teori til praksis på denne uddannelse, og man øger både sine egne kompetencer inden for felter som surf, klatring, yoga og fysiologi, ligesom man lærer at formidle indholdet til andre og skabe events. 

Alt i alt er idrætslæreruddannelsen til dem, som har en kropslig tilgang til verden, og som ønsker en praktisk studietid, hvor der er plads til at afprøve emnerne på egen krop. Med uddannelsens korte forløb er det intenst og aktivt hele vejen.