Kunne du godt tænke dig at kunne tage på jagt? Det er for mange befriende at kunne komme ud i naturen og opleve den på helt tæt hold. Det er noget andet end en almindelig tur i skoven, og dyrker du jagt med venner eller bekendte, giver det samtidig noget socialt – selvom I formentlig bruger mange timer, hvor I ikke udveksler specielt mange ord med hinanden. Men hvad kræver det egentlig at gå på jagt?

Først og fremmest kræver det, at du har jagttegn. Det betyder, at du skal have bestået et jagttegnskursus, hvor du er blevet rustet til det, det kræver, at håndtere våben og alle andre aspekter, der er af jagt. Du kan finde information om jagttegnskurser her og se, hvad det kræver for at bestå. De fleste steder udbyder kurser, der strækker sig over vinterhalvåret, hvor det ikke er optimalt at jage – men du kan også vælge et firedagskursus, hvor du får intensiv undervisning.

Hvordan får man fat i jagttegnet?

Et jagttegnskursus er noget, du betaler for, og derefter vil der være en mindre udgift til selve jagttegnet. Det udstedet gennem politiet, hvilket også betyder, at du ikke må have hårde domme bag dig, når du får jagttegn. Du kan eventuelt få lavet et forhåndstjek hos politiet, så du er sikker på, at du er godkendt til jagttegn, før du begynder på kurset. Det ville næsten være ærgerligt ellers.

Når først du har dit jagttegn, er du klar til at jage. Du kan med fordel følge mere erfarne jægere og få tips og tricks til, hvordan du bedst jager – det er måske det, der gør, at du på sigt bliver en dygtig jæger selv. Sørg for at have sat dig ind i de forskellige sæsoner, der er for jagt, samt de dyr, der er fredede – året rundt.