Er du en del af et større selskab, der ønsker at komme lidt ud i Danmark og opleve vores smukke land, så kan I tage på visit i Esbjerg. Her er der rig mulighed for at tilbringe nogle gode og sjove timer sammen, eller måske en hel weekend, hvis I vil på en længerevarende udflugt. I kan med fordel undersøge muligheden for at leje en bus med tilhørende chauffør, så I ikke selv skal tænke på transport. Søg på leje af bus Esbjerg, og find et godt tilbud.

Esbjergs vartegn

Der er ingen tvivl om, at skulpturen Mennesket ved Havet er Esbjergs helt store vartegn. Den enorme skulptur er placeret lige ud til vandet ved Sædding Strand og imponerer sine tilskuere med fire kæmpestore hvide mænd, der sidder og spejder over det spejlblanke vand. Det er ikke til at sige, om det symboliserer den evige venten på en kær, der er stukket til søs, eller om det bare er mennesket i kontakt med den barske natur. Uanset hvad er skulpturen et imponerende syn, og den kan faktisk ses over 10 kilometer væk, hvis vejret tillader det.

Det er billedhuggeren Svend Wiig Hansen, der i 1995 kunne afsløre det store værk. Det blev opsat i forbindelse med Esbjergs 100-års jubilæum og står altså nu som et værk, der trækker stor opmærksomhed til havnebyen.

Oplev Danmarks flotteste stadion

Hvis nogle i selskabet er glade for fodbold, er det selvfølgelig også muligt at besøge Danmarks smukkeste fodboldstadion Blue Water Arena. Dette stadion finder I på Gl. Vardevej. Og selvom fodboldholdet EfB, der huserer her, måske nok lader en del tilbage at ønske, er det et vældig imponerende stadion, som alle fodboldelskere bør opleve.

I får oplevelsen af at gå til professionel fodbold med alt det, der hører sig til. Der er gode grillpølser og fadøl nok til alle. Og så er der høflig betjening og rig mulighed for at komme hjem med en lille souvenir. Esbjerg har mange sportslige stoltheder at bryste sig af, og der er ingen tvivl om, at dette stadion er noget, byens borgere sætter stor pris på.

Stort museum med fokus på fiskeri og søfart

Man kan næsten ikke sige Esbjerg uden også at sige fiskeri. Og selvom der faktisk ikke bliver fisket specielt meget længere, så er fiskeri stadig en vægtig del af Esbjergs historie. Det vidner Fiskeri- og Søfartsmuseet om med en flot og interessant udstilling. Der er masser af forskellige aktiviteter her, og alle aldersgrupper kan være med. I kan for eksempel komme med en tur under havoverfladen, hvor I kan se et væld af forskellige fisk i forskellige størrelser og farver. Det er også muligt at komme i direkte berøring med forskellige fisk. Ved du eksempelvis, hvordan det føles at røre ved en pighvar? Nej vel?

På museet finder I også en hel afdeling om Vadehavet. Her kan du opleve det helt unikke dyreliv, som findes der – både de dyr, der lever under og over overfladen. Fiskeri- og Søfartsmuseet er en stor oplevelse for alle, der interesserer sig bare en smule for den vilde vestjyske natur.