Snart er det tid til de mange sjove sommerfester, som hvert år arrangeres rundt omkring. Heldigvis er der også masser af dem i Esbjerg og omegn. Det er de fester, de fleste ser frem til i mange måneder. Der er bare noget over en sommerfest, hvor vejret er godt, og alle hygger sig.

Sommetider har man måske gjort lidt særligt ud af tingene. Det kan tænkes, at man har købt noget flot pynt, som ligesom gør festen lidt mere speciel. Det kunne også være en af de specielle oplukkere, man kan få med forskellige temaer. Det er typisk noget, folk bider mærke i og smiler over.

Der skal selvfølgelig mere til end det, hvis man skal skabe en rigtig god fest. Nogle gange er der også brug for, at folk tager noget initiativ. Det kan være til at starte en leg, lave noget underholdning eller lignende. Det er egentlig bare vigtigt, at det hele ikke bliver passivt.

Lok gæsterne op af stolene

Skal man skabe en rigtig sjov fest, kan det være fint at få folk lidt i gang. Det kan faktisk sagtens være sværere, end det lige lyder til. For hvis folk først har sat sig, er de måske også svære at få i gang. Derfor kan det være helt okay, at man forsøger at lokke dem lidt med.

Nogle gange er det rigtig sjovt, hvis der er noget obligatorisk underholdning. Det vil sige, at man ikke kan vælge at sige nej til det. I stedet har man ikke et valg, og man skal op af stolene og ud i nogle grupper. Det kan også være, at man bare opfordrer til, at der bliver danset en masse.

Her er der selvfølgelig nogen, som skal tage noget initiativ. Det er vigtigt, at man har de typer, som går forrest for at skabe en fest. Er der ikke andre, må man jo selv forsøge sig med det.

Brug lokaliteten aktivt

Det kan være en god idé at udnytte den lokalitet, man har til rådighed. Det kan måske virke lidt ulogisk, fordi man bare har en mark til rådighed. Det kan også være, festen foregår i et telt.

Hvis vejret er godt, er der næsten altid mulighed for at bruge lokationen. Det kan være, alle skal udenfor og deltage i en konkurrence eller leg. Det kan også ske, at der er plads til, at folk går lidt omkring og snakker imellem dansene.