Det imponerende Musikhuset Esbjerg er bestemt et besøg værd, hvis du snart skal til Esbjerg eller bor i nærheden af den sydvestjyske by. Musikhuset Esbjerg er tegnet af de verdensberømte arkitekter, Jørn og Jan Utzon og byder på hele 10.000 m2 flot arkitektur. Musikhuset er samtidig Sydvestjyllands kulturelle mødested og er sammenbygget med Esbjerg Kunstmuseum. I Musikhuset Esbjerg findes flere spændende sale, hvor der i teatersæsonen september-maj foregår over 100 interessante og underholdende kulturarrangementer.

Vi kommer ind på følgende emner i nedenstående artikel:

  • Musikhuset Esbjergs historie
  • Musikhuset Esbjergs lokaler
  • Musikhusets beliggenhed
  • Mad og drikke i Esbjerg Musikhus
  • Medlemsklubben Teater- og Musikhusvennerne
  • Privatfester i Musikhuset Esbjerg
  • Musikhusets åbningstider

Musikhuset Esbjergs historie

Som nævnt er Musikhuset Esbjerg tegnet af Jørn og Jan Utzon, far og søn. Musikhuset Esbjerg åbnede første gang dørene den 14. marts 1997 under tilstedeværelse af blandt andet dronning Margrethe. Esbjerg havde længe drømt om at få et stort og moderne musik- og kulturhus, og i 1997 kom denne drøm i opfyldelse. Blueslegenden B.B King var desuden den første af en lang række af internationale kunstnere, som optrådte i Musikhuset Esbjerg. Navne såsom Kenny Rodgers, Willie Nelsen og Bryan Adams har sidenhen ligeledes optrådt i Musikhuset Esbjerg.

Den Ny Opera har siden etableringen i 1999 haft bopæl i Musikhuset Esbjerg. Operaen holder normalvis til i lokaler i bygningens østlige ende. Flere gange om året indtager operaen dog Musikhusets sale og foyerområde med operaer og operetter for både store og små.

Esbjerg Kunstmuseum holder ligeledes til i Musikhuset Esbjerg. Dette kunstmuseum blev oprindeligt opført i Byparken i Esbjerg i 1962, men i 1997 blev museet fysisk forbundet med musikhuset. Disse to betydelige kulturinstitutioner har fælles adgang fra forpladsen på Havnegade. Musikhuset Esbjerg og Kunstmuseet har også et tæt samarbejde, som Musikhusets besøgende med fordel kan nyde.

Musikhuset Esbjerg lokaler

Det dynamiske, moderne og spillevende Musikhuset i Esbjerg byder hvert år på mere end 150 kulturarrangementer i mange forskellige genre. Hermed er der med garanti en forestilling eller et andet arrangement, der passer til dine ønsker. I Musikhuset finder du en smuk foyer, to primære lokaler med navnene Store Sal og Lille Sal og en ny teatersal. Derudover er der en foredragssal, et mindre møderum, en café og en restaurant.

Som nævnt foregår der mange spændende kulturarrangementer i månederne september-maj, i Store Sal og teatersalen. I Lille Sal kan du imellem tiden nyde det lokale Esbjerg Ensembles smukke koncerter. Ude i foyeren kan du opleve diverse koncerter samt andre kulturelle arrangementer. Hovedparten af disse arrangementer er gratis for publikum, så sørg endelig for at skrive disse i kalenderen.

Musikhuset Esbjerg beliggenhed

Esbjerg Musikhus har en rigtig beliggenhed, idet det er centralt placeret i Esbjerg bymidte. Du kan derfor både let ankomme i egen privat bil eller tage offentlig transport hen til arrangementerne i bygningen. Musikhuset Esbjerg har dog ikke mulighed for at tilbyde gæster parkering lige ved Musikhuset. Dette er nu ikke noget problem, idet der er gode muligheder for parkering, endda gratis, rundt omkring i Esbjerg centrum. Husk blot at stille p-skiven og undersøg, hvor lang tid det vil tage for dig/jer at komme hen til Musikhuset Esbjerg fra parkeringspladsen.

Mad og drikke i Musikhus Esbjerg

Har du lyst til at kombinere en spændende og underholdende forestilling med et lækkert måltid, kan dette let lade sig gøre i Musikhus Esbjerg. På Café Tonekunsten er det blandt andet muligt at få serveret en indbydende trerettersmenu. Menuen består af en forret, en hovedret samt en dessert. Derudover bliver den løbende ændret, så de helt perfekte råvarer er i spil. Kolde og varme drikkevarer og lækre snacks kan ligeledes købes i Café Tonekunsten.

Hvis du ved, at du kommer til at trænge til en lækker forfriskning i pausen under forestillingen eller koncerten, kan du bestille en skøn pausedrink. Pausedrinken skal blot bestilles, inden forestillingen begynder. Personalet i Café Tonekunsten vil herefter sørge for, at drinken står klar på et bord i pausen, så du undgår lange køer. Drinken forudbestilles i Café Tonekunsten inden arrangementet.

Lyder det næste arrangement i Musikhuset Esbjerg på et supersjovt standup-arrangement i MHE Comedy Club, er der stegt flæsk med kartofler og persillesovs på menuen. Denne klassiske ret serveres ad libitum for blot 120 kroner. Har du ikke bestilt billetter til comedy-showet, er det ligeledes muligt at spise den danske ret.

Teater- og Musikhusvennerne

Teater- og Musikhusvennerne i Musikhuset Esbjerg er en klub, som du med fordel kan tilmelde dig. Som medlem af klubben støtter du professionel scenekunst i Sydvestdanmark. Derudover har du muligheden for at købe abonnementsbilletter til nedsat pris. Medlemskabet giver også rabatter på udvalgte forestillinger, som ikke indgår i abonnementet. Har du lyst til at blive medlem, lyder prisen på 75 kroner pr. sæson. Du kan købe abonnementsbilletter på Musikhuset Esbjergs hjemmeside mhe.dk.

Privatfester i Musikhuset Esbjerg

Ønsker du at holde bryllup, konfirmation eller en anden form for fest i smukke og lyse omgivelser, er Musikhuset Esbjergs lyse Hovedfoyer en mulighed. Dette er et af Esbjergs mest spektakulære lokaler, og derfor oplagt til årets store fest. Musikhuset byder endvidere på andre fornemme lokaler med plads til alt fra 15 til 400 gæster. De ansatte i Musikhuset står klar til at hjælpe med planlægning, menu og servering på dagen, så I ikke skal stå med det hele selv. Har du planer om at holde en større middag, er den imponerende Hovedfoyer bestemt en mulighed, imens den mere lyse og intime Teaterfoyer står parat til mindre selskaber.

Åbningstider i Musikhuset Esbjerg

Billetcentret i Musikhuset Esbjerg er åbent alle hverdage fra klokken 13-16. Vil du gerne tale med en fra Musikhuset Esbjergs administrationsafdeling, har denne åbent på hverdage mellem kl. 8-16. Musikhusets Hovedfoyer kan samtidig besøges på hverdage og i weekender fra kl. 10-16. Hvis der er tale om helligdage, ferier eller større arrangementer kan der være begrænset adgang til foyeren.

Skal du til et arrangement i Musikhuset Esbjerg, vil bygningens hovedfoyer åbne minimum en time, inden arrangementet starter. Dørene til salene bliver åbnet 30 minutter, inden forestillingen eller koncerten begynder. Endelig åbner Café Tonekunsten som regel klokken 17, men tidspunktet kan variere, afhængig af hvornår de pågældende arrangementer begynder.