Som Danmarks femtestørste by er Esbjerg en by med mange muligheder for kulturelle oplevelser. Men også sjov og spas og store armbevægelser. Så hvis du skal planlægge en polterabend i Esbjerg, er du heldigt stillet.

Aktiviteterne til en polterabend er i høj grad også præget af årstiden. Men vi dykker ned i forlystelser, der passer til hele året og kan skabe sammenhold for vennerne og være en mindeværdig dag.

Action World i Esbjerg

Er du og vennerne til sjov og løjer, action og sved på panden? Så er Action World i Esbjerg måske noget for jeres selskab. Her findes et væld af actionprægede og adrenalinpumpende aktiviteter, såsom Bowcombat, Seg-racing og lerdueskydning.

Er I fan af zombie- og splattergenren, bør I kaste jer over et slag lasergame i Zombietown. Her går latteren hånd i hånd med uhyggen. Og I behøver ikke nøjes med at skyde på mål efter hinanden. For i Zombie Town kan I også få muligheden for at nedkæmpe zombier!

Esbjerg Fantasyfestival

Hvert år i september afholdes der fantasyfestival på Esbjerg bibliotek. Festivalen har oplevet større og større fremgang i løbet af årene og kan byde sit publikum på et væld af oplevelser inden for fantasy-genren.

Skal I holde polterabend for en brudgom med hang til vikinger, Star Wars eller Game of Thrones, er det en oplagt mulighed at slå vejen forbi fantasyfestivalen. Måske skal gommen prøve sine kræfter af med økser eller sværd, eller måske skal I prøvesmage mjød og brændevin i lange baner. Festivalen garanterer i hvert fald en masse sjove oplevelser.

En dag med spa og wellness

En dag i polterabendens tegn behøver ikke partout at involvere druk eller en mild form for latterliggørelse af den kommende brud eller gom. Måske skal dagen bruges på forkælelse i selskab med vennerne?

Hvis du ønsker at kræse lidt for bruden eller gommen, kunne en dag fyldt med wellness og forkælelse være vejen frem. Nyd en dag med massage, wellness, ansigtsmasker og sprudlende iskolde bobler. Slut jeres dag af med en lækker menu på en god restaurant, der serverer mad i særklasse.

Hvis uheldet er ude…

Mange uheld sker, når der er promiller involveret. Og vi må jo bare erkende, at drikkevarerne til en polterabend sjældent er kærnemælk og æblejuice. Derfor udsætter mange sig selv for uheldige situationer til deres polterabend – hvis det da ikke er vennerne, der, i deres iver efter morskab, lader grænserne og morskaben få lidt for frit spil.

Er I kommet til skade på jeres polterabend, bør I opsøge rådgivning. Måske er I blevet udsat for alarmerende dårlige sikkerhedsforhold undervejs i jeres forlystelser, der gør, at den tilskadekomne er berettiget til en personskadeerstatning. Så gør jer selv den tjeneste at undersøge sagen hos specialisterne inden for skadeerstatning.