Skal der holdes familiefest eller arrangeres firmatur i Esbjerg eller omegn, kan busleje godt blive aktuelt, og her kommer noget inspiration.

Hvad med at overveje busleje?

Hvis man står overfor at skulle afholde en fødselsdagsfest, eller man på arbejdet skal stå for et event, er det værd at overveje at leje en bus til formålet fremfor, at folk hver især selv skal stå for transporten til og fra.

Fordele ved busleje

Der er mange fordele ved at benytte sig af fælles transport. Her følger en liste med nogle af dem:

  • Det er altid rart at have nogle at følges med, og det er nemmere at være social i en bus, hvor alle deltagere er med.
  • Det er trygt på forhånd at vide, at man kan drikke alkohol og samtidig kunne komme sikkert hjem igen, hvad enten det er fra firmafest eller bryllup.
  • Det drejer sig om et arrangement et sted, hvor de offentlige transportmidler har sine begrænsninger, eller hvor det ikke er til at komme til for måske 50 deltagere at parkere hver sin bil.

Hvad koster det?

Prisen på busleje afhænger af flere ting herunder, hvor langt folk skal fragtes, typen af bus og hvor i landet man befinder sig. Hvis man er interesseret i at vide mere om busleje i Esbjerg, kan man lade sig inspirere på busleje i Esbjerg.

Bustyper

Der findes bustyper til enhver lejlighed:

  • Festbus

Denne bus har eget fadølsanlæg, så den kan både sætte festen i gang og holde den kørende på vej til den officielle fest.

  • Konferencebus

På vej til eller fra et firmamøde kan denne bus blive relevant. Her findes storskærme og AV-udstyr til at kunne afvikle møde i bussen med undervejs.

  • Minibus

Hvis man blot er 8-10 personer, kan man nøjes med denne type bus.

  • Dobbeltdækkerbus

Dette er en eftertragtet bustype – en klassiker elsket af voksne såvel som børn. Med denne bus kan man få transporteret mange mennesker fra A til B.

  • VIP-bus

Denne bus giver mulighed for at lægge sædet ned. Den er med andre ord ideel til kørsel om natten eller fra en fest.

Der findes naturligvis også busser, der ikke har et specifikt tema, men bare er almindelige turistbusser i forskellige størrelser. Og disse dækker jo udmærket behovet for transport fra A til B, hvilket gør, at man selv har mulighed for blot at sidde og slappe af med lidt letfordøjelig læsning på eksempelvis rascals.dk.

Skal man have en chauffør med?

Man kan godt leje bussen uden en chauffør, hvor man selv sørger for at have en person, der kan klare dette. Omvendt hvis man vælger at leje en chauffør med, så ved man, at man får en professionel, der kender bussen og har daglig rutine i at køre bus. Desuden er man sikker på, at alle på bussen har mulighed for at deltage på lige vilkår.

Hvor langt kan man blive kørt?

Når man lejer en bus, kan man bruge bussen til at blive kørt rundt i hele Danmark og i princippet også over grænsen. Dette aftales naturligvis fra starten, så alle ved de skal have pas med, men det er muligt at bruge bussen til en tur, der også inkluderer grænsehandel, hvis man ønsker det.