Blot 10 minutters bilkørsel udenfor Esbjerg centrum, finder du Esbjerg Lufthavn. Lufthavnen er Sydvestjyllands regionale lufthavn og har internationale ruter til Stavanger og Aberdeen. Vedrørende lufthavnens flyselskaber, kan du blandt andet stige på fly fra det danske selskab DAT, Bel air og Loganair. Derudover har Esbjerg Lufthavn Danmarks største heliport (offshoreflyvning) og en luftfragtterminal til betjening af alle former for luftfragt.

I artiklen finder du oplysninger om:

  • Flyafgange
  • Parkering ved Esbjerg Lufthavn
  • Transport til og fra Esbjerg Lufthavn
  • Caféen Skymeal
  • Mødefaciliteter
  • Tax-free

Fly til Norge, Skotland og Bornholm

Kunne du godt tænke dig at besøge det smukke, norske land, kan du hoppe på et fly fra Esbjerg Lufthavn til den flotte by Stavanger. Byen ligger i det sydvestlige Norge. Her kan du blandt andet besøge det norske Oliemuseum, sejle en tur på Lysefjorden eller tage med en interessant guidet sightseeingtur i Stavangers hyggelige gader.

Lokker Skotland mere end Norge, vil en forlænget weekend til Aberdeen i Skotland også være en oplevelse værd. Fra Esbjerg Lufthavn kan du hurtigt nå frem til Aberdeen, som er en havneby i det nordøstlige Skotland. Byen er samtidig Skotlands tredjestørste. Her er der mulighed for at besøge spændende historiske steder og interessante museer samt spadsere rundt i smukke haver i de lyse sæsoner.

Lyder sommerferien på en skøn, dansk ferie på Danmarks herligste ferieø, Bornholm, kan dette også lade sig gøre. Du kan nemlig stige på et direkte fly fra Esbjerg Lufthavn og nå frem til eksempelvis Folkemødet eller andre begivenheder på den flotte, danske ø.

Parkering ved Esbjerg Lufthavn

Esbjerg Lufthavn råder over cirka 700 indhegnede parkeringspladser. Dermed er der rig mulighed for at finde en fin plads i god ro og orden inden indtjekning. Parkeringspladserne er fordelt på to store pladser: P1 og P3. Når Esbjerg Lufthavn er lukket, vil pladsen være aflåst, og et strømførende hegn vil blive aktiveret. Alle parkeringspladser bliver desuden overvåget med tyverialarm, så du kan være helt tryg ved at have din bil parkeret ved lufthavnen.

Vær opmærksom på at P2 ved Esbjerg Lufthavn er forbeholdt personale og gæsteparkering. Her kan parkering kun ske med synlig parkeringstilladelse. Ønsker du en gæsteparkering, får du udleveret en midlertidig parkeringstilladelse på Trafikkontoret. På pladsen P3 er det muligt at parkere i op til 24 timer ganske gratis.

Transport til og fra Esbjerg lufthavn

Eftersom Esbjerg Lufthavn blot ligger en 10 minutters køretur væk fra Esbjerg centrum, kan du hurtigt komme til og fra lufthavnen. Lufthavnen ligger desuden kun nogle få hundrede meter væk fra frakørsel 74 på E20/Esbjergmotorvejen. Hvad angår offentlig transport, kan du nemt og hurtigt tage flere busser til og fra lufthavnen. Busserne holder lige uden for Esbjerg Lufthavns indgang, så du ikke skal bøvle med tung bagage.

Café Skymeal

På Esbjerg Lufthavns café med navnet Skymeal, har du mulighed for at indtage et lækkert måltid, inden destinationen skal nås. Her finder du et varieret udvalg af hjemmelavede retter såsom ”Dagens lune” eller og en indbydende salatbar. Derudover bager caféen friske boller hver morgen samt kager til kaffen. Du kan samtidig købe en avis eller et ugeblad som underholdning til måltidet.

Mødefaciliteter i Esbjerg Lufthavn

Hvis du står og mangler et møde- eller konferencelokale på en neutral grund, er det oplagt at kigge forbi Esbjerg Lufthavn. Her finder du mødelokaler i forskellige størrelser, med plads til 2 og op til 40 personer. Den førnævnte café Skymeal kan ligeledes sørge for mødeforplejning til alle mødets deltagere. I mødelokalerne er der gratis WiFi, en projektor samt et whiteboard.

Tax-free

Ønsker du snacks til rejsen, kan du nemt finde disse i Esbjerg Lufthavns Tax-free-shop. Her findes et bredt udvalg af blandt andet slik, vin, cigaretter og spiritus. Rejser du til et land udenfor EU, er det desuden muligt at købe tobaksvarer og spiritus uden afgift.