Esbjerg er kendt for at have Danmarks længste gågade, hvilket giver byen mange gode muligheder for, at gøre Esbjerg centrum til et spændende sted. Esbjerg er en by i udvikling, som gør meget for at skabe gode og spændende rammer for især de unge. Artiklen vil komme nærmere ind på hvad du kan opleve i Esbjerg.

En tur i Esbjergs gågade

Gågaden kan tilbyde en rask gåtur på 1 km fra den ene ende til den anden, som har 200 specialbutikker. Butikkerne varierer lige fra Tøjbutik, Cafeer til Tattoo Esbjerg. Når solen er gået ned, tændes diskotekslysene og stemningen af hygge med god musik begynder så småt. Hvis du vil opleve hvilken fest Esbjerg kan holde, skal du befinde dig i Skolegade, der er bøgerne skiftet ud med drinks og folk har en fantastisk aften.

Uddannelser i Esbjerg

Esbjerg kan byde på mange forskellige ungdomsuddannelser så som HF, det almene og tekniske gymnasie, EUC samt handelsskolen. Leder du efter videregående uddannelser har Esbjerg også et godt udvalg som indeholder Aalborg Universitet, Erhvervsakademiet, Maskinmesterskole, SDU samt UC syd. Esbjerg har udviklet sig fra en fiskerby til en by, som nu kan tilbyde mange forskellige muligheder både i form af uddannelser men også arbejdspladser. Det kan være lige fra speditør til marketingkonsulent, går du med en drøm om egen butik har gågaden også gode lokaler klar til dig.

Seværdigheder i Esbjerg

Når du kommer til Esbjerg, vogter de 4 hvide mænd ved Sædding strand, dette er et besøg værd da de mange meters høje mænd imponerer meget. Er du til endnu mere sand og vand vil et besøg til Esbjergs fiskerimuseum også være spændende, hvor man træder et par skridt tilbage i tiden og ser på hvordan Esbjerg by var dengang. Dernæst vil det være oplagt at tage i smut hen til Fanø, som har en fantastisk strand samt skønne naturlige og fredelige omgivelser. Er du til musik, stand up mv. giver Grøn koncert og musikhuset dig mange muligheder for fede oplevelser.

Esbjerg er ikke længere e bare en fiskerby, men har mange flere ting at byde på, som du forhåbentligt er blevet klogere på i denne artikel. Så når du skal opleve hvad den vestlige del af Danmark har at byde på så er Esbjerg et godt sted at starte.