Det sværeste, vi hver især kommer til at gennemgå i livet, er at miste nogen, vi har kær. Det er hårdt, og det kan være svært at fokusere på alle de beslutninger, der lige pludselig skal tages samtidig med at man skal håndtere sin sorg. Sorgen tager bare over, og det kan være svært bare at holde styr på sin almindelige hverdag. I disse tilfælde kan en bedemand være en stor hjælp.

En bedemand kan hjælpe med stort og småt – så lidt eller så meget, som du ønsker

En bedemand er til for at hjælpe dig med at tage alle de beslutninger, der skal tages i forbindelse med en begravelse eller bisættelses. Bedemanden kan hjælpe dig med så lidt eller så meget, som du har brug for, så du ikke står alene med hele planlægningen midt i din sorg. Du kan selv stå for det, du gerne vil, men bedemanden står altid klar til at tage over eller hjælpe dig, hvis sorgen fanger dig og du ikke kan komme videre. Bedemanden kan også stå for al kontakten med blandt andet kirkegård og kirke for dig, så ikke bliver overbebyrdet med opgaver.

En bedemand kan rådgive dig om den bedste løsning for dig

En bedemand er professionel og kan rådgive dig omkring den bedste løsning for din kære. Bedemanden kan fortælle dig, hvad alt indebærer, så du har de bedste forudsætninger for at tage den rigtige beslutning for din pårørende. Det kan for eksempel være den store beslutning om, hvorvidt det skal være en begravelse eller en bisættelse, men det kan også være de mere praktiske beslutninger om blandt andet gravsten, blomster, rustvogn og meget mere. Du kan af bedemanden få gode råd og anbefalinger, så begravelsen eller bisættelsen bliver lige efter dine og afdødes ønsker.

En bedemand har erfaring med sorg

Det er svært at håndtere sorgen helt selv – og det kan også være svært for ens pårørende, både familie og venner, at sætte sig ind i ens sorg. De ved måske ikke, hvad de skal gøre og hvordan de kan hjælpe dig. De er ikke uddannede til at håndtere sorg, men bedemænd håndterer sorg hver eneste dag. De kan hjælpe dig med at planlægge en begravelse eller bisættelse, således at du får bearbejdet din sorg på en ordentlig måde.

Står du og skal planlægge en bisættelse eller begravelse og mangler du en bedemand, så kontakt din bedemand i Esbjerg og få hjælp til alt det svære.