Esbjerg er den jyske vestkysts største by, ja faktisk er den med sine næsten 100.000 beboere Danmarks femte største by. Her finder du både flot natur, kulturelle oplevelser og shopping. Medbringer I børn, huser Esbjerg desuden Skandinaviens største badeland med tilhørende wellness afdeling for de mere afslapnings-hungrende sjæle – læs mere om børn og meget andet her.

Af kulturelle momenter er byen nok mest kendt for det gamle velholdte vandtårn, det smukke musikhus og de 4 hvide mænd, der kigger ud over havet blot et stenkast fra byens populære fiskerimuseum. Desuden er naturen eminent i skovplantagen Marbæk eller ved stranden i det mondæne Hjerting.

Hører du mere til typen, der nyder god mad og shopping? Så læs med i det næste afsnit.

Her skal du shoppe og spise i Esbjerg by

Faktisk så har Esbjerg Danmarks længste gågade. Den slutter eller starter, alt efter hvor du begynder din rundtur, med de nybyggede storcenter Broen Shopping. Langs gågaden og i de mange små sidegader findes der desuden at væld af små caféer, restauranter og kaffebarer.

For nylig åbnede også et stort streetfood marked i byens gamle teaters lokaler.

Hvad end du er på jagt efter beauty produkter, ure, tøj eller noget helt fjerde, så finder du det med garanti i Esbjergs centrum.

På Torvet er mange spisesteder også centreret, og i den moderne Torvegade har en lang række moderne specialbutikker samlet sig. Her bevæger du dig væk fra de til tider kedelige kædebutikker og finder i stedet top trendy multibrand butikker. Desuden ligger byens smarteste hotel med tilhørende bar og gourmet restaurant også i denne gade.

Du kan nemt får en hel dag eller to til at gå i Esbjerg by, den er helt bestemt en oplevelse værd – for både store og små, unge som gamle.