Som Danmarks femte største by er der masser af muligheder for sjove oplevelser i Esbjerg og omegn. Skal du på ferie i Esbjerg, eller er du bosiddende i byen, men mangler lidt ny inspiration? Så læs med her, hvor vi guider dig mod spændende oplevelser i Esbjerg.

1. Esbjerg fantasy festival

Én gang om året indtages Esbjerg af Orker, Vikinger, Drageprinsesser og Alfedronninger. Alt sammen i en stor fabelagtig sammensmeltning. Dette sker, når Esbjerg Fantasy Festival slår dørene op og inviterer fantasy-elskere fra nær og fjern til byen.

På festivalen kan du købe bøger, høre foredrag, opleve rollespil, nyde tonerne af den danske folkemusik, spise lækker mad og drikke mjød. Alt hvad et fantasy-hjerte begærer, kan du finde på festivalen. Og kunne du godt tænke dig at få lidt med hjem? Så finder du alverdens sjove gadgets og typer af merchandise på festivalen. Men selvom festivalen dyrker fordums storhed, så må du altså ikke ryge på området. Så husk din e-cigaret og tilbehør.

2. ”Mennesket ved havet”

Som et vartegn for Esbjerg sidder fire kæmpe skulpturer og spejder mod horisonten i værket ”Mennesket ved havet.”. Skulpturerne er 9 meter høje og udført i hvidt beton og udformet af kunstneren Svend Wiig Hansen. ”De fire hvide mænd” – som værket kaldes i folkemunde – er placeret over for Fiskeri- og Søfartsmuseet.

3. Esbjerg Museum

Er turen gået til Esbjerg, må du ikke glemme at unde dig selv et besøg på Esbjerg Museum. Her kan du få et indblik i Esbjergs kultur- og naturhistorie. Museet har tre permanente udstillinger, der præsenterer publikum for Esbjerg oldtid, Esbjergs nyere tid samt en enestående samling af ravgenstande.

Et besøg er også oplagt, hvis I er en familie, der skal på tur. Det koster nemlig kun 40 kr. i entré for voksne, mens børn under 18 år kommer gratis ind.

4. Fiskeri- og Søfartsmuseet

Som nævnt ovenfor ligger ”Mennesket ved havet” over for Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. Museet er en af byens helt store attraktioner. Og med god grund. Her er der fokus på relationerne mellem landet og vandet, og man mærker tydelig den lokale forankring og mange års kontakt og forhold til havet. Havet er en stor del af Esbjergs identitet.

Museet har faste udstillinger om både fiskeri og søfart, men derudover har museet et saltvandakvarium samt et sælarium, der er inspireret af vadehavet. Her kan du betragte de majestætiske sæler, som bugter sig i vandet, ligesom du kan blive klogere på de største og mindste organismer i vadehavet.