Drømmer du om at spare penge i husstanden og i hverdagen, så kan det sagtens blive en realitet, hvis du ændrer på dine vaner. Herunder kan du blive klogere på, hvordan du ved at ændre dine vaner kan sparer masser af penge!

Cykel på arbejde

Hvis det er muligt, så kan du med stor fordel cykle på arbejde. Der er både mange penge at hente og masser af motion, hvis du hopper cyklen. Brændstof og el til biler er i dag blevet så dyrt, at du kan spare rigtig mange penge om måneden med en cykel.

Tjek elprisen

Gør du det til en vane, at du altid tjekker elpriserne, inden du starter vaskemaskinen, opvaskemaskinen eller tørretumbleren, så er der overraskende mange penge at spare. Elpriserne svinger nemlig meget, og derfor kan det betale sig at bruge strøm på bestemte tidspunkter. For eksempel kan du få billig el hos Velkommen, hvor du i deres app nemt kan se elpriserne for hele dagen.

Køb genbrug

Selvom det for mange kan virke uvant, er det en rigtig god idé at ændre sin vane med altid at købe nyt. Udover du kan spare mange penge, er genbrug rigtig godt for jorden, da det er langt mere bæredygtigt. I stedet for altid at købe nyt tøj og varer, kan man rigtig mange steder finde rigtig fine brugte ting. På Facebook, Trendsales, DBA, Den Gule Avis og mange andre steder kan du stort set finde alt, hvad du mangler!

Drop de dårlige vaner

Selvom det kan være svært at ændre de dårlige vaner, så er det helt sikkert værd at kæmpe for det. Drop eksempelvis vin hver aften eller pengeslugeren fastfood, når du ikke magter at lave mad, og mærk den positive effekt på økonomien. Derudover er cigaretter også en rigtig dyr post, hvor du kan spare rigtige mange penge, hvis du dropper disse!