Selvom det måske ikke noget man tænker over, så er hudplejen helt vildt vigtig i dagligdagen. Det holder huden sund og flot, og sørger for, at man ikke før urenheder og andre trælse ting. det kan dog måske være svært at komme i gang, hvis man slet ikke ved, hvor man skal starte.

Et godt sted at starte, er ved at finde sin hudtype. Hvis du er i tvivl om de forskellige hudtyper, og hvilken du har, så læs her;

  • Normal hud: Din hud er smidig, og du oplever ikke urenheder. Din hud er hverken tør eller fedtet, og du oplever ikke synlige porer. (en normal hudkræve kræver dog stadig pleje)

  • Tør hud: Du har en lav talg produktion, hvilke fører til, at din hud er tør. Du har svært ved at opretholde en god fugtbalance, og oplever i helhed en tør og sommetider flaget hud.

  • Fedtet hud: din hud har en høj talg produktion, og dette giver dig en fedtet hud. Selvom du ikke bruger creme, oplever du stadig, at din hud er fedtet. Dette kan føre til bumser og tilstoppede porer.

  • Kombineret hud: din hud er hverken tør eller fedtet, men en blanding. Dette kan blandt andet betyde en fedtet t-zone, men tør hud andre steder i ansigtet. Det kan også være bestemte steder af ansigtet, som er fedtet – panden eller næse for eksempel.

  • Sensitiv hud: du oplever, at din hud er meget sensitiv overfor en række produkter. Dette kan blandt andet være produkter, som indeholder parfume. Du kan her opleve at din hud bliver meget rød og irriteret.

Sådan kommer du i gang med din hudpleje

Når du først har fundet ud af, hvilken hudtype du har, kan du komme i gang med plejen. Det er vigtigt, at du er helt sikker på din hudtype – du kan eventuelt gå til en specialist, som kan teste og vurdere din hudpleje, så du er helt sikker.

Din hudplejerutine afgøres af din hudtype. Det er altså nogle helt specifikke produkter, du skal have fat i. det hjælper ikke at bruge produkter til normal hud, hvis din hud er fedtet eller tør. Tit kan du på produkterne læse dig frem til, hvilken hudtype de er beregnet til.

En god ide er at prøve produkterne af i en periode, for at se, om de virker. Det er ikke altid garanteret, at et produkt vil virke for præcis dig. Ingen hud er ens, og det er derfor vigtigt, at du eksperimenterer lidt, så du finder det helt rigtige.

Dette SKAL du have i din hudplejerutine

Selvom der er mange ting, som er vigtige i din hudpleje, er der nogle ting, som simpelthen bare er uundværlige. dette er blandt andet en fugtighedscreme. Find den rigtige til din hudtype, og brug den jævnligt.

En anden ting er en vaskecreme eller en toner. Dette vil fjerne det overskydende olie og så videre, som sidder i din hud. Det sørger for, at du undgår urenheder og forstørrede porer.