Hvis du skal hyre en forsvarer, er der flere ting, der skal være i fokus. Derfor er det vigtigt, at du træffer dit valg med omhu. Dit valg af forsvarer kan ende med at være afgørende for, om du har succes med sagen eller ej.

Heldigvis er der et utal af dygtige forsvarere at finde i Danmark. For dit vedkommende handler det om at finde ham eller hende, der har de bedste forudsætninger for at få succes med din sag. Af denne grund er der ikke én forsvarer, der altid vil være den rette at hyre.

Vælg altid ud fra speciale

Hvis du står overfor at skulle vælge en forsvarer, er der flere ting, der skal vælges ud fra. Først og fremmest er det vigtigt at vælge ud fra speciale. Det betyder, at din forsvarer skal have speciale i den type sager, du står med.

Er der er tale om en sag, der handler om økonomisk kriminalitet, skal du ikke vælge en advokat, der har specialiseret sig i voldskriminalitet. Som angivet tidligere, er der mange forsvarer i Danmark, hvorfor du også kan finde en ideel og specialiseret aftager til din sag.

Forsøg at finde udtalelser fra andre klienter

Såfremt du er tæt på at vælge en advokat til at forsvare dig i en straffesag, er det også en god idé at undersøge hans eller hendes renommé, inden du siger ja. Det kan du gøre på flere måder, men det bedste er at finde udtalelser fra andre klienter.

I denne forbindelse er der flere steder, du kan lede. Ofte er det en god idé at starte på Trustpilot, men også advokatens egen hjemmeside er et godt bud. Kan du ikke finde udtalelser fra andre klienter, bør du overveje at finde en anden advokat.

Kalenderen skal passe

Du kan risikere at få afvist dit valg af forsvarer, hvis ikke han eller hun kan tage din sag med det samme. Når du leder efter en forsvarer, som f.eks. kunne være www.Forsvareren.dk, skal du derfor sikre, at vedkommende kan varetage sagen med det samme.

Hvis din valgte advokat skaber en nævneværdig forsinkelse i sagen, vil dommeren kunne afvise dit valg af forsvarer. Ofte vil en forsvarer dog informere dig, hvis han eller hun ikke er i stand til at tage sagen med det samme. Gør vedkommende ikke det, bør du dog selv huske at spørge.