Du må ikke sidde med en telefon i hånden, mens du kører bil. Det fik du forhåbentligt at vide, da du tog dit kørekort. Ellers har du set de skræmmende reklamer på tv, hvor et øjebliks uopmærksomhed i trafikken på grund af et telefonopkald fører til et voldsomt sammenstød. Men rent praktisk er det jo fedt at kunne snakke over telefon, mens du samtidig kører landets veje tynde. Så hvad gør du så?

Find en tredje arm

Svaret er, at du får dig en tredje arm, der kan holde mobilen for dig under kørsel. Du kunne prøve at gro én, men mere virksomt er det nok at købe en mobilholder. Når først du har sat en mobilholder op i bilen, kan du nemt holde en samtale kørende, lytte til en podcast eller slå GPS’en til og så finde vej. En mobilholder sørger for, at der bliver holdt godt fast om mobilen, men andet kan de nu også.

Mobilholder med trådløs oplader

For du kan få dig en mobilholder med trådløs oplader. Det vil sige, at du på farten lader din telefon op, så du ikke midt på dagen står med døde batterier. Mobilholdere vil du typisk montere i forruden eller på instrumentbræt. Og du kan nemt finde modeller, der kan holde på alverdens telefoner. Så det er sjældent, du skal på jagt efter en mobilholder hos et bestemt brand for at finde én, der passer.

Overvej en selvklæbende pude

Som en lidt alternativ form for mobilholder finder du selvklæbende puder, du kan sætte fast på din bils instrumentbræt. Disse kan du ofte skære efter behov, uden den klæbende funktionalitet tager skade af det. Og de kan ofte også skylles af med vand, uden det påvirker klæbeevnen. Som du kan høre, har du faktisk en del løsninger, når du gerne lovligt vil snakke i din telefon, mens du kører bil.