Badeværelset er et af de sværeste rum at gøre hyggeligt og personligt, fordi du ikke rigtig kan indrette det. Det kan nemlig være ret så udfordrende at indrette et rum, hvor de vigtigste møbler og armaturer allerede er placeret på forhånd, og de kan ikke flyttes. Af den grund er du nødt til at tænke i andre baner, når du skal indrette dit badeværelse, og her er vores bedste råd, at du arbejder med tekstiler. Det kan godt være, du tænker, at håndklæder bare er til for at tørre dine hænder og din krop, men det er slet ikke sandt. VI har derfor lavet en i miniguide til, hvordan du kan bruge forskellige tekstiler til at gøre dit badeværelse langt mere hyggeligt.

Håndklæder

Håndklæder kan bidrage med utrolig meget til hyggen, og de er altså ikke blot praktiske elementer på et badeværelse. Håndklæder kan fungere som stilfulde og dekorative bidrag til indretningen på badeværelset, fordi de bløde materialer skaber en varm og hyggelig atmosfære. Fordelen ved at bruge håndklæder som et indretningselement er også, at du kan lave store ændringer uden at bruge alt for mange penge. Du kan få masser af billige håndklæder, som både er flotte, stilfulde og i topkvalitet. Gå efter at købe håndklæder, badehåndklæder og gæstehåndklæder i den samme farve, så du skaber en sammenhæng i tekstilerne på badeværelset. Du kan vælge at lade håndklæderne hænge pænt og nydeligt fra en håndklædeholder, eller du kan samle dem i en fin fletkurv, der giver et mere wellness inspireret udtryk.

Bademåtte

I forlængelse af håndklæderne bør du også købe en ny bademåtte. Her kan det igen være en god idé at gå efter samme farvenuance, som dine nye håndklæder er i. En bademåtte forhindrer, at badeværelsesgulvet, som ofte består af klinker eller linoleum, fremstår koldt og hårdt. Bademåtten gør, at det er rart og varmt at træde ind på badeværelset med bare tæer. Det tilføjer altså en rar og behagelig stemning, der gør dit badeværelse langt mere hyggeligt.

Badeforhæng

Et badeforhæng er måske ikke defineret som et tekstil i bogstaveligste forstand, men det har den samme effekt. Badeforhænget hænger nemlig ofte på en ret prominent plads på badeværelset, som gør, at det tit er det første, vi ser, når vi træder ind. Derfor er det vigtigt, at du ikke vælger et alt for mørkt og tungt forhæng. Hvis du ønsker en hyggelig atmosfære på badeværelset, bør du vælge et forhæng i en varm og nedtonet farvenuance. Det kan eksempelvis være beige, nøddebrun eller en mat lyseblå, som selvfølgelig gerne må passe med resten af tekstilerne på badeværelset.