Frustrerer det dig, at du ikke kan få kalken af fugerne i badeværelset, og hvad er det for nogle sorte små prikker, der pludselig titter frem ved udluftningskanalerne? Der er mange spørgsmål, som kan melde sig på banen, når man går i gang med den grundige rengøring i hjemmet. Husmorråd kan desværre ikke løse alle de problemer, der kan opstå i hjemmet.

Måske trænger du til at opdatere din rengøringsrutine i hjemmet, så du kan bekæmpe diverse urenheder og komme eventuelle sundhedsfarlige problemer til livs!

Dette skal du have i dit rengøringsskab!

Rengøring skal tilpasses dine udfordringer i hjemmet. Selvom universalsæben findes, kan der være udfordringer, der kræver andre former for behandling. Du bør derfor have diverse rengøringsartikler, der kan løse alle de forskellige udfordringer, du kan støde på under rengøringen i hjemmet. Her kan du kigge på materialer og overfladetyper. Du bør fx have rens til glas, hvis formular er designet til at fjerne streger fra vinduer, spejle og andre former for glasflader.

Ligeledes bør du have al det rette udstyr. Altså er en vinduesskraber et vigtigt element til at rense glasset, men den er også en god ven i brusenichen til at holde vandet fra af sætte sig i flisefugerne og danne kalk.

Desinficer dine redskaber

For at gøre rent må man vel og mærke have fingrene i alt det beskidte. Det er derfor yderst vigtigt, at du går op i renlighed under processen. Brug handsker, når du gør rent. Både for at mindske det antal bakterier, der overføres til dig, og for at beskytte din hud mod hårde kemikalier.

Ligeledes bør desinficeringsservietter altid være en del af din rengøringsrutiner. De er lette at bruge til en hurtig og effektiv rengøring fx på dørhåndtag, lyskontakter og andre steder, man ofte rører ved og som berøres af mange forskellige.