Året er ved at synge sit sidste vers, og nu optages al tid med de nærmeste, da december også er højtid. Det er altid rart at kunne lægge arbejdet lidt på hylden og bruge de sidste par uger med familie og venner. Hvis du har din egen virksomhed, ved du sikkert også, hvor svært det kan være. Men der findes måder, hvorpå man kan lette presset for næste år, og det kan du læse mere om her.

Et budget for fremtiden

Som virksomhedsejer, ønsker man forudsigelighed- specielt når det kommer til økonomi. Det er rart at have en cirka idé om næste års udgifter og indtægter, og det kan du få med et Resultatbudget. Ved at udarbejde et sådant budget, går du samtidig hele din virksomheds sortiment og produktion igennem, idet den cirka indtægt og de tilsvarende udgifter udregnes. Dette er blandt andet en metode, der kan gøre det lettere at træde ind i et nyt år uden at føle, at man skal starte helt fra bunden af. Det er også muligt at få hjælp af en økonom til at udarbejde et Resultatbudget. De kender deres kram, og derfor ville du også kunne være sikker på, at beregningerne udføres rigtigt.

Tag en slapper

Når det nu handler om økonomi, så er det også meget økonomisk at tage en ferie. For tid derhjemme eller iblandt sine nærmeste, lader dig op til at kunne starte på en frisk, når du møder ind igen. Det samme gør sig selvfølgelig gældende for dine medarbejdere, som også skal gå på ferie med forsikringen om, at der er styr på det hele på den anden side af nytår. Det er så dejligt at glæde sig til at skulle på arbejde igen. Så sørg for at tiden op til jul er en forberedelsestid- både derhjemme og i din virksomhed.