Selvom kalenderen viser årstallet 2020, er der stadig nogle arbejdspladser, hvor der er problemer med fordelingen af magten mellem mænd og kvinder. Det er heldigvis ikke mange steder, at dette stadig er gældende – men så alligevel. Der har igennem tiden været en tendentiøs tankegang om, at det var mænd der burde have magten – både i samfundet og på arbejdspladsen, og selvom denne tendens heldigvis efterhånden er sjælden, er der stadig nogle virksomheder, der kan få gavn af helt at få den udryddet!

Nye tanker på bordet er med til at fremme kreativitet

En af de vigtigste aspekter i en virksomhed er udvikling. Hvis I står stille rent udviklingsmæssigt, bliver det svært for virksomheden at flytte sig og dermed skabe relationer til nye kunder og handelspartnere.

Innovation og kreativitet er nogle af de vigtigste punkter at have styr på, når denne udvikling skal kontrolleres, og skal der være innovation og kreativitet, skal der også være diversitet – flere hjerner der tænker på samme måde, kommer som regel ikke frem til de mest spændende ideer. Derfor er diversitet i virksomheden så vigtigt – der skal både være plads til mænd og kvinder for virksomhedens bedste.

Effektivitet på arbejdspladsen

En anden ting der kommer som følge af gode kønsrolleforhold på arbejdspladsen er effektivitet. Hvis kvinderne eller en form for minoritet føler sig dårligere behandlet, er de nok ikke særlig motiverede til at arbejde, og vil dermed sjældent give virksomheden deres bedste indsats – og det er langt de færreste virksomheder, der har råd til, at deres medarbejdere ikke gør deres bedste.

Dermed kan god diversitet og gode forhold for alle på arbejdspladsen også være med til at øge virksomhedens effektivitet, og det er bl.a. dette, der er med til at skabe økonomisk fremgang.