En flowmåler bruges til at måle hastigheden af en væske eller gas, når den flyder gennem en rørledning eller gennem et kredsløb. Således er man sikker på, at strømningshastigheden er inden for en specifik grænse. For at sikre jer i husstanden, at der ikke kommer overstrømninger eller uregelmæssigheder i strømninger, bør I derfor overveje en flowmåler

Flowmåler kan måle diverse strømningshastigheder. Læs med her og få svar på, hvor du bl.a. kan gøre brug af en flowmåler i hjemmet.

Hav styr på vandforsyningen

En flowmåler kan bruges til at måle strømningshastigheden af vand enten i en vandforsyning eller en rørledning. Når flowmåleren skal installeres, gøres det i rørledningen. Således kan flowmåleren kalibreres og så den er klar til at kunne måle strømningshastigheden i vandet. Måleren sender data til et kontrolsystem eller til en fjernovervågningsenhed.

Måleresultaterne kan her analyseres, så du sikrer dig, at strømningshastigheden i vandet er inden for den rette grænse. Flowmåleren er et effektivt middel til at spotte eventuelle uregelmæssigheder i vandets strømning. Du kan desuden bruge din analyse til at effektivisere og økonomisere dit vandforbrug. Du kan nemlig selv justere processerne og benytte analyse til netop dette.

Flowmålere ses også typisk i industrielle anlæg og vandbehandlingsanlæg, hvor det er særlig relevant at have styr på strømningshastigheden i vandet.

Varme fødder

Har du gulvvarme i hjemmet, er flowmåleren også et relevant redskab. Også her installeres måleren i rørledningen, men den der leder det varme vand videre til gulvarmesystemet. Har du oplevet uregelmæssigheder i gulvvarmen, vil en flowmåler kunne hjælpe dig med at registrere disse uregelmæssigheder. Sådan kan du nemt finde ud af, hvordan du skal justere varmt vandsstrømningen, så du både spare på vandet og på pengene.

Du kan altså gøre livet lidt nemmere for dig selv ved at benytte en flowmåler i hjemmet, hvor det giver mening.