Arbejdsmiljøet på et kontor kan blive vanskeligt, hvis ikke man tager stilling til forskellige faktorer. Arbejder man på et kontor, bruger man en del tid indendørs foran en skærm og det kan i længden blive ensformigt og tungt. Det er derfor vigtigt, man opstiller nogle sunde og fornuftige vaner for sig selv og sine kollegaer for også at effektivisere arbejdsindsatsen.    

Et godt indeklima 

Indeklimaet er en vigtig faktor og kan især påvirke arbejdsindsatsen, hvis ikke det er optimalt. Et godt indeklima består af frisk luft og lavt omfang af co2. Føler man sig tung i hoved og ukoncentreret, kan det skyldes for meget co2 i luften. Dette kan løses med et godt udluftningssystem. 

Derudover er god belysning også en vigtig faktor, for et godt arbejdsmiljø. Netop på kontorer hvor man sidder foran en skærm, er god og naturlig belysning vigtigt. Skarpt lys fra en skærm blandet med dårlig baggrundsbelysning er hverken sundt eller rart for øjnene. Naturlig belysning kan hjælpe på dette. 

Indretningen     

Kontorindretningen spiller også en vigtig rollen i at løfte arbejdsindsatsen og medarbejdernes trivsel. 

Det er vigtigt at medarbejderne har godt med plads og det er meget vigtigt, at de sidder på ordentlige stole og ved ordentlige borde, så de ikke får ondt i nakken og ryggen. At sidde på dårlige stole kan nedsætte arbejdsindsatsen på grund af smerter i kroppen og højst sandsynligt hoved. 

Der er masser af muligheder for inspiration til kontorindretning, på svensk hedder det kontorsinredning. Til fordel kan man få hjælp af professionelle indretningsarkitekter, som kan hjælpe med en indretning, som fremmer arbejdsindsatsen, og hjælpe med at vælge de rigtige, komfortable møbler. 

Det er også vigtigt, at elektronikken spiller på kontoret, når man netop bruger meget tid foran computeren. For at undgå frustrationer og komplikationer, er det vigtigt det valgte udstyr er af god kvalitet og fungerer optimalt. 

Hæve sænkeborde er også en god løsning, da højden kan tilpasses til den individuelle medarbejder så personen ikke skal anstrenge sig. 

 

Fysisk velvære 

For at sikre medarbejdernes fysiske velvære, kan man udføre fælles udstrækninger. Dette er især vigtigt, når medarbejderne tilbringer flere timer foran en skærm i den samme stilling. Derudover kan det også ses som en teambuilding øvelse. Det er en anderledes og sjov måde at komme hinanden til på, og derudover giver det medarbejderne ny energi og styrker dermed deres arbejdsindsats. 

Selvom kontoret indrettes med komfortable møbler i høj kvalitet, er det stadig vigtigt at strække ud og motionere. Medarbejderne tilbringer stadig meget tid i samme stilling foran en skærm. 

Øvelserne kan til fordel udføres på små fem minutter og behøver ikke optage al arbejdstiden. Det handler mere om at strække ud og booste medarbejdernes energi og dette kan heldigvis gøres på få minutter.

Udstrækningen kan forebygge rygskader og styrker medarbejdernes velvære og arbejdseffektivitet.